GMT 14:27
CET 15:27
Pleven 16:27

Language
English

Хотел РОСТОВ,
5800 Плевен, ул. "Цар Борис III" 2
тел.: +359 64 805005, факс: +359 64 801517
 

Изкуството има своя живот и в хотел Ростов. Като гости на хотела вие ще бъдете съпричастни към таланта и реализациите на ред изтъкнати български творци. В залите на хотела са разположени картини на едни най-вдъхновяващите български майстори на четката: Светлин Русев, Юри Буков, Димитър Буюклииски - Мичи, Христо Христов - Йошката, Любен Ангелов, Йово и др. Като израз на съпричастността си към достиженията на съвременното българско изобразително изкуство, всяка година хотел Ростов спонсорира издаването на луксозен календар с репродукции от собствената си колекция, а също така и от колекциите на най-добрите художници на Плевен и България.

 

Календарът за 2004 г. се издава под мотото "Престижни творци от Плевен". В него са включени репродукции на Николай Дабов, Тома Трифоновски, Светлин Русев, Илия Милков, Йордан Кацамунски и Греди Асса. Изданието е подбрано и придружено с кратък коментар на академик Светлин Русев.

  Sheet calendar 2004
 

В края на 2004 г. хотел Ростов издаде за втори път календар с репрудуцирани произведения от най-богатата Българска сбирка, разположена в галерия в непосредствена близост до хотела. Галерията се намира в сградата на старата плевенска баня (дело на арх. Никола Лазаров). Уникалните пространства на сградата приютяват в настоящето, колекцията-дарение на най-изтъкнатият български съвременен художник-плевенчанинът Светлин Русев. Произведенията репрудуцирани в актуалния календар са подбрани лично от г-н Светлин Русев. В него са намерили място творби на Илия Бешков, Владимир Димитров - Майстора, Никола Маринов, Дечко Узунов, Кири Цонев, Кирил Петров, Вера Недкова, Илия Петров, Рафаел Михайлов, Стефан Иванов, Иван Ненов, Стоян Венев, Стоян Сотиров.

  Sheet calendar 2005
home © Copyright 2005 - KA Group / hotel Rostov | Trademark | All rights reserved. Created by it design adv.

home